Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Hulp en advies

Het werken in het landschap is leuk! Groenploegen van ANV's en groenaannemers weten dit al lang. ook u zult het ervaren als u voor uw contract zelf aan de slag gaat. U krijgt er energie van en de verdienste is altijd weer een mooie stukje landschap. Maar het landschapsbeheer vraagt soms ook specifieke kennis. Specifieke kennis om uw werk net wat aangenamer te maken of om net wat extra te kunnen doen voor een bepaalde soort.
 
De Stichting Groene en Blauwe Diensten Overijssel wil mensen die aan de slag zijn met hun eigen landschap graag een handje helpen. Op deze pagina hebben we handige informatie verzameld.
 
Onderhoudstips
Heeft u behoefte aan praktische informatie over bijvoorbeeld de onderhoud van een poel of de aanplant van een heg.

 
Cursussen of informatiedagen
Op de volgende websites staan vaak cursussen en interessante bijeenkomsten aangekondigd, waarmee u uw kennis of vaardigheden kunt vergroten:

 
Groenloket 0900-2021492
Heeft u vragen over de aanleg, het herstel en beheer van landschapselementen? Dan kun je bellen met het Groenloket via 0900-2021492. Zij kunnen u van dienst zijn of doorverwijzen naar de juiste persoon of instantie. Mailen kan ook: groenloket@landschapsoverijssel.nl.
 
Direct contact met ANV of Landschap Overijssel
Als u specifieke vragen hebt, dan adviseren wij u contact op te nemen met de Agrarische Natuurvereniging in uw gebied of met de veldadviseur van Landschap Overijssel in uw gebied. Zij kunnen u vaak op weg helpen. Hieronder vindt u de contactpersonen van diverse organisaties.