Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Machinaal beheer

In Nederland zijn we nog niet zo gewend aan grote machines in het landschap. Toch is het in de landen om ons heen al heel gebruikelijk. Hier worden heggen bijvoorbeeld vaak machinaal gemaaid en wordt opslag machinaal verwijderd.
 
Mogelijkheden en technieken
Er zijn steeds meer innovatieve mogelijkheden voor het machinaal beheren van landschapselementen en bosopslag. In landen om ons heen zijn grote machines in het landschapsbeheer al heel gebruikelijk, bijvoorbeeld voor heggen maaien of opslag verwijderen. Om te kijken of machinaal beheer ook in Overijssel kan werken,  hebben Landschap Overijssel en Brandhof Natuur & Platteland in opdracht van de provincie Overijssel verschillende machines en technieken met elkaar vergeleken. De conclusie is dat een aantal machines goed kan werken.
 
Waarom de inzet van machines?
De machines leveren goede resultaten voor de landschapselementen en er kan efficiënter gewerkt worden qua tijd en financiële middelen. Dit kan vanzelfsprekend niet op alle locaties, maar daar waar het wel kan, is het een aantrekkelijke optie om meer landschap te onderhouden met hetzelfde geld.
 
Bent u benieuwd hoe die machines werken?
Klik hier voor de filmpjes.