Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

September controlemaand

Begin september zijn de zogenaamde steekproefcontroles weer begonnen. Dit jaar bezoeken onze controleurs ruim 125 GBD-deelnemers.
Naast de controles voeren onze controleurs  op zo’n 40 locaties hercontroles uit bij die elementen waar vorig jaar is vastgesteld dat het landschapsbeheer niet volledig aan de contractafspraken voldeed. Vaak schrikken mensen als de controleur belt om een afspraak te maken voor een bezoek. De meest gehoorde reactie na afloop is: “Bedankt voor dit bezoek, de uitleg en het advies dat je hebt gegeven.” Sterker nog, we worden steeds vaker gebeld: “Kan er iemand komen controleren? Want ik heb wat vragen.”
 
Hoe werkt een controle?
Wij maken een afspraak, waarbij we een tijdstip afspreken waarop de deelnemer bij voorkeur thuis is om zelf mee te kunnen lopen. Juist omdat we tijdens zo’n controle ook tips en advies geven. De controleur loopt tijdens het bezoek langs alle landschapselementen uit het contract en bekijkt of er aan de  beheer-afspraken voldaan is en of er nog iets beter kan. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er in een houtwal te veel Amerikaanse Vogelkers aanwezig is. Deze exoot moet bestreden worden en daar geeft de controleur ter plekke tips over. De Amerikaanse Vogelkers is een mooie boom, maar als je hem niet op de juiste manier bestrijdt, richt deze juist schade aan bij de houtwal.
 
Wilt u meer weten over hoe een controle verloopt? Bekijk dan het filmpje.